Interactieve ceremonie

Je kunt wel in het Gooi wonen en een echt Gooise bodywarmer dragen maar wanneer je het woord bodywarmer uitspreekt verraad het alsnog je afkomst. Want je bent en blijft nu eenmaal een echte Amsterdamse. De bruidegom pest zijn schoonzus en in dit geval ook zijn getuige hier al jaren mee. En bij het voorgesprek zei de bruidegom tegen mij dat ik haar maar eens het volgende moest laten zeggen: ‘De beer eet een peer en de aap eet een banaan.’ Haha lachen! Dat hoef je mij geen tweede keer te zeggen. Ik hou namelijk wel van een beetje interactie tijdens de ceremonie. Ook wel spannend want niet iedereen houdt er van om een microfoon onder haar/zijn snufferd gedrukt te krijgen.

Echter voor de ceremonie begon had ik ter plekke al uitgebreid contact met deze leukerd met haar echte Amsterdamse A. Het klikte en ik voelde gelijk al aan dat ik dit bij haar wel kon doen. Perfect! Tijdens de ceremonie zat haar man naast haar, de broer van de bruidegom, geluidjes te maken. Als ik het had over een deur deed hij een krakende deur na bij wijze van spreken. Heel subtiel waardoor het grappig was. Nog meer reden voor mij om deze schoonzus eens aan de tand te voelen. Het zou vast en zeker in goede aarde vallen. En dat deed het ook.

Echt iedere ceremonie is anders. De ene is nooit met de andere te vergelijken. Juist omdat iedereen anders is. En zo past bij het ene bruidspaar wel een interactieve ceremonie en bij de andere niet. Of het ontstaat gewoon vanzelf. Dat kan ook nog. Hoe dan ook het is altijd een groot feest om jullie ceremonie te mogen doen!