AD krantenartikel over zelfstandig trouwambtenaar

Yes! Steeds meer koppels kiezen voor een zelfstandig trouwambtenaar. Zoals ik dat als De Trouwvriendin ook ben. En wanneer je ceremonieel trouwt met een zelfstandige dan hoeft dit niet eens heel veel duurder te zijn. Hoe zit dit nou precies?

Er zijn gemeentes die tot wel ruim 1000 euro vragen om bij hen te trouwen.(hou dit even vast) En dan moet je nog maar afwachten of de (toegewezen) babs bij jullie past. Dit staat overigens los van het feit dat er hele leuke babsen werkzaam zijn bij de gemeente. Daarnaast is het zo dat deze babsen veel minder tijd krijgen om er een spetterende ceremonie van te maken. Ook wbt de research naar het bruidspaar.

Steeds meer bruidsparen willen een persoonlijke en memorabele ceremonie waar zij en de gasten nog lang over napraten. Duiken het internet op en gaan op zoek naar een zelfstandig trouwambtenaar. Zoeken daarbij op de leukste, grappigste en goedlachse trouwambtenaar en komen zodoende op de pagina van De Trouwvriendin terecht 😉 De prijzen van de zelfstandige lopen zeer uiteen. Maar wat bij elke zelfstandige hetzelfde is, is dat je ceremonieel bij ze kunt trouwen. Die bijna 1000 euro van de gemeente waar ik het net over had steken jullie dus mooi in jullie zak en je betaald slechts het tarief van de zelfstandige. Op een gratis moment trouwen jullie alsnog officieel bij de gemeente. Wanneer een bruidspaar wel officieel wil trouwen bij een zelfstandig trouwambtenaar kan dit ook maar betalen ze óók de leges die de desbetreffende gemeente hanteert.

Ceremonieel trouwen heeft overigens nog een groot voordeel. Je kunt het helemaal zo invullen zoals jullie dat willen. Er is geen gemeente waar je rekening mee hoeft te houden. Niks is te gek! Leuk toch!?

Dit was een kleine aanvulling op het artikel wat onlangs in het AD verscheen waarin oa ik ben geïnterviewd. Benieuwd naar dit artikel?

Sandra zegde baan bij de politie op en werd zelfstandig trouwambtenaar, en ze is lang niet de enige | Deze verhalen uit Groene Hart mag je niet missen | AD.nl